Naru ile Ahri rehberi

22 Ocak 2015 yazar: relre
Naru ile Ahri rehberi
League of Legends
0

sihirdar-buyuleri

rünler

runlerr

kabiliyetler

kabiliyetler

yetenek-dizilimi

yetenek-diz

baslangic-esyasi

baslangic

esya-dizilimi

İlk üsse döndüğümüzde 1000 altın ve üzeri var ise Şeytani Külliyat, 1 pembe totem, 1 yeşil totem alıyoruz. Eğer 1000’den daha az altınımız var ise Şeytani Külliyat’ın ilk parçası olan Kuvvet Kitabı ve Morellonomikon’un diğer parçası Yasak İdol’ün Peri Tılsımlarından alabilirsiniz. Burada önemli nokta ilk üsse dönüşümüzde Şeytani Külliyat’ı bitirebilecek olmak.

2. kez üsse döndüğümüzde hemen Morellonomikon’u bitiriyoruz. Devamında eğer koridorda öndeysek hızlı bir şekilde Rabadon’u bitirmeye çalışıyoruz. Altın durumunuza göre Asırlık Sopa veya İnfilak değneği tercih edebilirsiniz. Eğer gerideysek Zhonya’nın Kum Saati ile eşya serimize devam edebiliriz. Zhonya’nın Kum saatinde ise karşımızdaki saldırı gücü ağırlık bir şampiyon ise (Jayce ve Zed gibi) Maceracının Pazubandunu ilk eşya olarak tercih edilmeli.

Morellonomikon, Rabadon ya da Zhonya’mızı bitirdikten sonra diğer eşyamız rakibin büyü direncini kıran Hiçlik Değneği olmalı. Son eşyamızı ise rakibin ve oyunun durumuna göre savunma veya atak olarak kullanabiliriz. Eğer gerideyseniz ve oyun uzadıysa Koruyucu Melek tercih edebilirsiniz, eğer öndeyseniz Rylai’nin Kristal Asasını tercih edebilirsiniz. Yeni sezonda Ölüm Ateşi Pençesi kalkacağı için bu eşya diziliminde kullanmadım.

şampiyon-uyumu

Üstün olduğu şampiyonlar:

Eşit olduğu şampiyonlar:
 

Zayıf kaldığı şampiyonlar :
 

Uyumlu olduğu şampiyonlar:
Ahri suikastçi özelliği ile genel olarak her şampiyonla uyumludur. O yüzden istediğiniz şampiyonu alabilirsiniz.

erken-safhalar

Ahri’de Q yeteneğinin mana değeri düşük olması önemli bir avantaj bizim için. Rakibiniz sizi çok rahatsız ediyor ve dürtüyorsa Q yeteneğinizi minyonlara atarak pasiften gelen can emme ile rahatça canınızı yükseltebilir ve koridorda daha uzun kalabilirsiniz. Koridorda uzun süre kalabilmek hem altın kazanmamız hem de seviye olarak geri kalmamamız için önemli olduğunu unutmayalım. Koridor safhasında rakibiniz sizi rahatsız etmiyorsa sizin onu rahatsız etmeniz gerekir. Mümkün olduğu kadar Q yeteneğinizi rakibinize tutturmaya çalışmalısınız. 6. seviye olduğunuzda ise Ahri’nin ultisinin getirdiği mobilite ile beraber rakibinizi keserek skor almak için zorlayabilirsiniz. Tabi rakibimizin üzerine oynamadan önce görüş avantajı elde etmek ve olası bir ormancı baskınını önlemek için totemlerimizi kullanmış olmalıyız.

orta-oyun

Orta oyun ve ejderha savaşlarında tek amacınız savaş başlamadan önce rakip takımdan birini yakalayıp tekleyerek rakibi eksiltmek olmalıdır. Özellikle rakibin taşıyıcılarından birisini hedef seçmeliyiz. Eğer taşıyıcılara uzaksak ejderha savaşı öncesi rakibin Omancısını ortadan kaldırmak Ejderhayı kendi tarafınıza çekmek açısından önemli bir hamledir. Ahri oyunda en yüksek anlık hasara sahip şampiyonlardan biri olduğu savaşlarda kesinlikle rakibin etkili şampiyonlarını (Genellikle taşıyıcıları) ortadan kaldırmalıyız. Ahri ile orta oyunda yapmamız gereken diğer önemli şey ise totem kullanmak. Sık totem kullanarak Ahri’nin Ayartan Öpücük ile beraber yakalayacağımız rakiplerden skor alabiliriz.

gec-oyun

Oyunun sonlarında inanılmaz bir hasar verme yeteneğine sahip olan Ahri ile yapmamız gereken tek şey takım savaşlarında rakibimizdeki doğru oyunculara odaklanarak onları öldürmek olacaktır. Ahri ultisi sayesinde kazandığı mobilite ile beraber rakibi savaş dışında bırakma özelliğine sahiptir.

Bir Cevap Yazın